FOCWA helpt je verder

Wat te doen bij schade?

Schade is niet alleen vervelend, het komt ook altijd onverwacht. Dan is het fijn om te weten wat je moet doen.                    

Eerste hulp bij autoschade

Je hebt een aanrijding gehad en hebt schade - wat nu?

We spreken van een aanrijding of tweezijdig ongeval wanneer er meerdere verkeersdeelnemers bij betrokken zijn. Dit kan een andere automobilist zijn, maar ook een fietser of voetganger. Wat moet je doen bij een aanrijding?

Lees verder

Je hebt een aanrijding gehad - wie is er schuldig?

Bij een aanrijding is de schuldvraag van groot belang. De schuldige moet immers de kosten van de veroorzaakte schade betalen. Welke partij schuldig is aan een aanrijding wordt in alle gevallen door de verzekering bepaald. 

Lees verder

Je hebt een eenzijdig ongeval gehad - wat nu?

Ben je tegen lantaarnpaal of boom gereden en zijn er dus geen andere weggebruikers bij betrokken? Dan spreek je van eenzijdig ongeval. Wat moet je doen?

Lees verder

Hoe ben je verzekerd?

Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er drie soorten dekkingen die je kunt kiezen: WA, WA+ of Allrisk. Heb je autoschade, dan is het van belang om te weten hoe je verzekerd bent.

Lees verder

Waarom een FOCWA-schadeherstelbedrijf?

FOCWA-schadeherstellers zijn expert op het gebied van autoschade én zijn bekwaam in de modernste schadehersteltechnieken. Zo zijn alle FOCWA-bedrijven gecertificeerd volgens de FOCWA Standaard en voldoen dus aan de allerhoogste kwaliteitsnormen in de schadeherstelbranche.

Lees verder

Om wat voor schade gaat het?

Een deuk in de voorbumper van een auto vraagt logischerwijs om een andere herstelmethode dan bijvoorbeeld een kras op het autoportier. Er bestaan meerdere schadehersteltechnieken voor schades.

Lees verder

Soorten schade

Een deuk in de voorbumper van een auto vraagt logischerwijs om een andere herstelmethode dan bijvoorbeeld een kras op het autoportier.

Braakschade

Wanneer er spullen uit je voertuig worden gestolen is dit al erg genoeg, maar helaas gaat een inbraak vaak samen met braakschade. Zeker in het geval van haastige, onprofessionele diefstal wordt er veel schade toegebracht aan het voertuig.

Lees verder

Deukschade

Bij het parkeren net dat ene paaltje over het hoofd gezien en nu zit er een deuk in jouw voertuig. Deze vervelende kleine schades zijn vaak niet te vermijden. Zelfs door een hagelbui kunnen er deukjes ontstaan op een voertuig.

Lees verder

Lakschade

Een winkelwagentje dat net je voertuig schampt waardoor er een kras in de lak zit. Hoe zuinig je ook op jouw auto bent, deze vervelende kleine schades zijn vaak niet te vermijden. Zelfs door een storm kan er lakschade ontstaan op uw voertuig.

Lees verder

Ruitschade

Ruitschade kan bestaan uit sterren, barsten of volledig verwoeste ruiten. Daarnaast kunnen er krassen op de ruiten ontstaan of kan er vocht tussen een autoruit komen. FOCWA-schadeherstellers kunnen alle soorten ruitschade professioneel herstellen.

Lees verder

Storm- en hagelschade

Voertuigen kunnen flinke schade oplopen tijdens een storm of hagelbui. Bij FOCWA aangesloten schadeherstelbedrijven kunnen alle soorten door extreem weer veroorzaakte schades vakkundig herstellen.

Lees verder

Waarom FOCWA?

FOCWA schadeherstellers zijn gecertificeerde experts op het gebied van schade.

Dat betekent simpelweg dat zij aan de allerhoogste kwaliteitsnormen in de schadeherstelbranche voldoen.

Jouw schade is onze zorg. Wij regelen het voor je.
X
We gebruiken cookies om deze website optimaal te laten werken.
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met de cookies.
Ok