In memoriam: Jan Meinsma, een gedreven man met een hart voor FOCWA-leden

Ons bereikte het trieste bericht dat Jan Meinsma (65 jaar), op zaterdag 2 januari onverwachts is overleden. Bijna 40 jaar ondersteunde Jan leden bij verschillende sociaaljuridische vraagstukken en was hij cao-onderhandelaar.

Na een carrière van 38 jaar bij FOCWA nam Jan in 2018 afscheid van ons en ging met vervroegd pensioen. Gedurende zijn loopbaan ontwikkelde hij zich tot een icoon voor FOCWA en haar leden. Zo stond hij ondernemers dag en nacht met raad en daad bij op sociaaljuridische thema’s. En onderhandelde hij in zijn carrière verschillende cao’s voor onze sector.

Met hart en ziel zette hij zich in voor onze vereniging. Geen moeite was hem te veel. We zijn Jan dankbaar voor de persoon die hij was en wat hij heeft betekend voor FOCWA en haar leden. Bovenal blijven we hem herinneren als een geweldig lieve collega. Na zijn pensionering genoot hij van zijn vrije tijd, maar hield ook altijd wel contact met ons. Wij zullen een bijzonder mens missen.

Het bestuur en de medewerkers van FOCWA wensen de familie van Jan en anderen die hem lief waren, veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

De afscheidsdienst zal volgens de wens van Jan, in besloten kring plaatsvinden.