Boxtel krijgt opleidingsinstituut autoschadeherstel

Boxtel krijgt opleidingsinstituut autoschadeherstel

VOC opent met ingang van het nieuwe schooljaar 2015/2016 in Boxtel, in een samenwerking met het Summa College uit Eindhoven en het Koning Willem 1 College uit Den Bosch, een nieuw opleidingsinstituut voor de carrosseriebranche. Voorlopige werknaam van deze 'bedrijfsvakschool' is Topcentrum Autoschadeherstel.

"Het is voor het eerst dat twee ROC's samen zo'n opleiding gaan aanbieden", licht Frank Vos, directeur VOC, de samenwerking toe. "Het is ook echt een publiek-private partnership, want behalve de twee ROC's en VOC zijn er ook 45 schadeherstelbedrijven uit de regio en 8 leveranciers bij betrokken, waaronder lakfabrikanten, en onderdelen- en equipmentleveranciers."

Pilot
VOC draait al vanaf september een pilot voor de toekomstige opleiding bij het Summa College op de VOC-locatie in Best, maar daarvan loopt de huur in september af. Frank Vos: "We zijn nu bijna rond met de aanvraag voor de investeringsregeling mbo. En samen met de leveranciers gaan we aan de slag met de inrichting van de werkvloer op de locatie in Boxtel, zodat we daar op 1 september met de opleiding kunnen starten."

Praktijk
Het doel van de nieuwe opleiding is om een betere aansluiting te krijgen tussen opleiding en de praktijk. Frank Vos: "Doordat bedrijven en leveranciers partner zijn in de opleiding is het mogelijk om heel dicht op de actualiteit zitten. Door de leerlingen daar bij te betrekken nemen zij de kennis mee de bedrijven in en andersom komen nieuwe materialen en technieken direct in de opleiding terug."