Kwaliteit & Vakmanschap

De FOCWA Standaard is ontwikkeld in nauwe samenwerking met opdrachtgevers, zodat het een norm is geworden die breed wordt gedragen door de branche. Voldoen aan deze norm is voor elk FOCWA-schadeherstel lid verplicht. Wat houdt de FOCWA Standaard nu precies in?

Of het nu de autofabrikant is, de opdrachtgever, de schadehersteller of de consument. Iedere betrokkene is gebaat bij een kwalitatief goed herstelde auto. Daarom is de FOCWA Standaard ontwikkeld, een kwaliteitsnorm die waarborgt dat een auto kwalitatief goed en veilig is hersteld. Dat betekent: volgens fabrieksvoorschriften of voorschriften van bij RCAR aangesloten onderzoekscentra, met gebruik van originele onderdelen.

Lidmaatschapseisen

De FOCWA Standaard heeft betrekking op alle herstelwerkzaamheden, of die nu vallen onder categorie 1 (cosmetisch), categorie 2 (complex), of onder een van de drie specialismen: spot repair, uitdeuken zonder spuiten of autoruitherstel en –vervanging. Afhankelijk van de gekozen activiteiten, stelt de FOCWA Standaard specifieke lidmaatschapseisen aan kennis en vaardigheden van medewerkers. Ook equipment en gereedschap dienen, gebonden aan de gekozen activiteiten, te voldoen aan bepaalde minimumeisen.

MVO

Omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijk deel uitmaakt van de bedrijfsvoering van onze leden, heeft FOCWA dit dan ook als een vereiste opgenomen in de lidmaatschaps- en certificeringseisen. Als brancheorganisatie willen we dat onze leden op een doeltreffende wijze in kunnen spelen op het belang van MVO. Daarom bieden wij onze schadeherstel-, ruitherstel- en camper & caravanservicebedrijven de mogelijkheid om via een online tool aan onze MVO-lidmaatschapseisen te voldoen. Hierdoor hebben FOCWA-leden de vrijheid om naast één van de bestaande MVO-labels in de branche, te kiezen voor een (gratis) alternatief: MVO FOCWA.

Vind een FOCWA bedrijf bij u in de buurt