FOCWA webinars corona

FOCWA heeft verschillende webinars voor u georganiseerd tijdens deze coronacrisis. Hieronder staan ze voor u op een rijtje om terug te kijken.

6 april 2020 - Corona: webinar voor FOCWA-leden

De coronacrisis hakt in op de schadeherstelbranche. Of we nu spreken over autoschade, ruitschade of caravan- & camperschade: overal is het zoeken naar oplossingen. Door afnemend verkeer, nemen de schades en dus de omzet snel af. Ook voor onderhoud/herstel aan caravan- en campers is het werkaanbod drastisch geslonken. Zoals u van ons gewend bent staat FOCWA u in deze moeilijke periode met raad en daad bij.

Via onze nieuwsbrieven en social mediakanalen informeren we u over de recentste ontwikkelingen. Ook hebben we velen onder u telefonisch contact. Waarbij onze specialisten u vakkundig ondersteunen en verder helpen. We gaan nog een stapje verder. Want ook in de komende weken zullen de ontwikkelingen zich opvolgen en wilt u op een gedegen manier geïnformeerd worden over de mogelijke impact op uw bedrijf. Daarom organiseren wij op maandag 6 april een webinar waar we u door experten laten bijpraten over de meest recente ontwikkelingen en de verschillende maatregelen die de overheid, de sociale partners binnen onze sector & FOCWA zelf hebben genomen om samen met u deze crisis te lijf te gaan.

Bekijk het webinar hier terug.

22 april 2020 - Toekomst van schadeherstel in 1,5 meter economie

Het beteugelen van het coronavirus gaat voorzichtig de goede kant op. Vaststaat dat terug naar ‘normaal’ er op dat moment nog niet in zit. De minister-president spreekt niet voor niets over een ‘intelligente weg’ om uit de ‘intelligente lockdown’ te komen. Het kabinet is zich aan het voorbereiden op de mogelijkheden van de 1,5 meter economie.

Op dit moment werken we samen met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en MKB Nederland aan een protocol voor de schadeherstelsector om werkzaamheden in deze 1,5 meter economie zo snel als mogelijk te kunnen hervatten. Onze kernboodschap is en blijft: er is voor consumenten en/of opdrachtgevers geen enkele reden om schades niet te laten herstellen. Op dinsdag 21 april zal het kabinet tijdens een persconferentie toelichting geven over de mogelijke verlichting van de huidige overheidsmaatregelen.

De dag nadien, op woensdag 22 april, willen wij u tijdens een webinar verduidelijken wat dit betekent voor de schadeherstelsector. We gaan ook graag met u in gesprek over hoe u als ondernemer dit protocol voor de schadeherstelsector kunt toepassen in de praktijk. Naast aandacht voor de actualiteit, praten onze experts u tijdens dit webinar bij over de:

  • uitkomsten FOCWA corona monitor;
  • impact van de 1,5 meter economie op de schadeherstelsector;
  • stand van zaken van onze gesprekken met Politiek Den Haag en opdrachtgevers;
  • nieuwe maatregelen voor schadeherstelbedrijven;
  • dienstverlening van FOCWA voor haar leden.

Bekijk het webinar hier terug.

7 mei 2020 - Protocol schadeherstel- en carrosseriebouw: werken in de 1,5 meter economie

Het gaat voorzichtig de goede kant op in het beteugelen van het coronavirus. Maar we zijn er echt nog niet. Het staat wel vast dat terug naar ‘normaal’ hoe dan ook een zaak van lange adem wordt. Het is dus belangrijk om met elkaar na te denken en plannen te maken over hoe de werkzaamheden in de schadeherstel- , carrosserie- en trailerbouw dan wel kunnen doorgaan.

Hoe kan het werk veilig en verantwoord doorgaan in tijden van corona? Samen met de vakbonden hebben we gewerkt aan sectorbrede richtlijnen die het mogelijk moeten maken om veilig door te werken. Deze richtlijnen zijn vervat in zogenaamde protocollen. Hiermee kunt u aan uw medewerkers, klanten, opdrachtgevers en leveranciers laten zien dat uw bedrijf zich goed heeft georganiseerd en dus de doorstart naar het ‘nieuwe normaal’ prima kan maken. U en uw personeel weten aan de hand van de protocollen hoe gewerkt kan worden om risico’s te vermijden.

Ons uitgangspunt bij het maken van het protocol is simpel. De coronaprotocollen moeten praktisch, eenvoudig en op basis van de beschikbare middelen uit te voeren zijn. Zij bevatten dan ook de minimale maatregelen die schadeherstelbedrijven , carrosserie– en trailerbouwers dienen te nemen om te kunnen werken in de zogenaamde 1,5 meter samenleving. Tijdens een webinar op donderdag 7 mei 2020 gaan wij graag met u in gesprek over:

  • het belang van deze protocollen voor uw bedrijf en de sector;
  • hoe u deze protocollen in de praktijk kunt toepassen;
  • waar u in uw bedrijf tegenaan loopt;
  • wat u kunt leren van collega-ondernemers uit onze sector;
  • hoe gedragsverandering bij uw medewerkers vorm te geven.

Bekijk het webinar hier terug.