Corona

Op deze pagina vindt u een overzicht met informatie over corona. Heeft u nog andere vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. Neem contact op via (088) 501 10 00 of mail naar juridisch@focwa.nl.

Het coronavirus heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid. Uw bedrijf en uw medewerkers komen mogelijk ook in aanraking met dit virus en/of de gevolgen ervan. De maatregelen als gevolg van de coronauitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op. Ook ijlen de economische effecten nog lang na. Op deze pagina een overzicht gericht op ondernemers met informatie van onze kennispartners en onszelf.

Het coronavirus en de gestelde overheidsmaatregelen hebben onmiskenbaar een effect op uw bedrijfsvoering. FOCWA staat u in deze wellicht moeilijke periode met raad en daad bij. Om uw belangen optimaal te kunnen behartigen, inventariseren we via het coronameldpunt graag de impact van de overheidsmaatregelen op uw bedrijf. Met deze informatie gaan wij in gesprek met opdrachtgevers en de overheid om te kijken waar mogelijkheden liggen om aanvullende regelingen te treffen voor de schadeherstelsector. Klik hier voor het coronameldpunt van FOCWA. Om de situatie in de schadeherstelsector goed te kunnen monitoren is het belangrijk dat u dit formulier wekelijks invult. Op die manier kunnen wij uw belangen optimaal behartigen!

Handreiking van MKB-Nederland, VNO-NCW en AWVN

Coronavirus: hoe veilig en gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer.

De Q&A over het nieuwe testbeleid en de teststraten voor werkgevers zoals die nu op de websites van VNO-NCW en MKB-Nederland staan.

KvK over Corona

De Kamer van Koophandel heeft een algemeen overzicht van wat je als ondernemer moet weten over het coronavirus.

RIVM

Een totaaloverzicht van het dossier coronavirus.

Rijksoverheid

Een totaaloverzicht van het dossier coronavirus Covid-19.

Hygiënemaatregelen

Het RIVM adviseeert de volgende maatregelen:

  • Geen handen schudden
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Wie last heeft van milde gezondheidsklachten moet thuisblijven (als dat niet sowieso al van toepassing was). Milde gezondheidsklachten zijn:

  • Niezen
  • Keelpijn
  • Loopneus
  • Licht hoesten
  • Verhoging tot 38 graden

Verergeren de klachten, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

RIVM over corona

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft advies en informatie over de ziekte met doorverwijzingen naar Q&A’s en de verspreiding van het coronavirus. Daarnaast heeft het RIVM een up-to-date Q&A-pagina beschikbaar gesteld. En hier kunt u de verspreiding van het coronavirus over de hele wereld volgen.

Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC)

Het ECDC geeft een dagelijkse update over de stand van zaken in de Europese lidstaten en het Verenigd Koninkrijk.