Caravan- en Camperservicebedrijven

Vakkundig schadeherstel aan de opbouw van een caravan of camper is direct bepalend voor de veiligheid en restwaarde. Bij FOCWA aangesloten Caravan- en camperservicebedrijven hebben zich gespecialiseerd in polyester schadeherstel en verrichten daarnaast alle denkbare onderhouds-, reparatie- en (PACK) keuringswerkzaamheden.

Dat gebeurt met moderne, specialistische apparatuur en volgens vaste voorschriften uit het FOCWA-werkplaatshandboek. Via een Mobiele Service wordt ook op locatie gewerkt, onder meer voor stacaravans en mobiele bungalows. FOCWA Caravan- en camperservicebedrijven voldoen, net als alle andere FOCWA erkende bedrijven, aan strenge eisen op gebied van milieu, arbozorg, kwaliteit en serviceverlening.

Polyesterschade: geen gewoon herstel

Campers en caravans zijn veelal geconstrueerd volgens een geavanceerde bouwwijze, met sandwichpanelen en hoogwaardige kunststoffen. Bij schade is specialistische kennis vereist om het kampeervoertuig weer in de oorspronkelijke staat te krijgen. De FOCWA Caravan- en camperservicebedrijven hebben die kennis in huis. Van kunststofreparaties tot het herstel van het chassis. Niet voor niets verstrekken zij twee jaar FOCWA-garantie op de kwaliteit van het schadeherstel, met zelfs de mogelijkheid tot uitbreiding naar vier jaar. Meerdere verzekeringsmaatschappijen bevelen deze FOCWA-bedrijven specifiek aan voor schadeherstel en handelen de schade ook direct met hen af.

Ook onderhoud essentieel

Regelmatig onderhoud aan campers en caravans is extra belangrijk. Want zelfs kleine technische mankementen kunnen voor een vakantie grote gevolgen hebben. Daarom besteedt het FOCWA Caravan- en camperservicebedrijf specifieke aandacht aan de reminstallatie, de trekinrichting, het onderstel, de bedrading, de gasleidingen en de afvoer. Veiligheid en comfort staan in alles voorop. De conditie van de camper of caravan wordt vastgelegd in een FOCWA inspectierapport. Dit rapport wordt steeds vaker opgevraagd door  verzekeringsmaatschappijen, als bewijs dat de caravan of camper in technisch goede staat is. Die zekerheid verstrekt het FOCWA Caravan- en camperservicebedrijf.

Onze andere vakgroepen