Organisatie

FOCWA, de Nederlandse vereniging van ondernemers in het carrosseriebedrijf, is een actieve ondernemersorganisatie met zo'n 2000 aangesloten ondernemers. Deze bedrijven houden zich voornamelijk bezig met het schadeherstel van auto's, bedrijfsvoertuigen, caravans, campers en motorfietsen en het bouwen van aanhangwagens en carrosserieën.

FOCWA is een federatie en bestaat uit drie zelfstandige verenigingen: FOCWA Schadeherstel, FOCWA Specialisten en CarrosserieNL. FOCWA Specialisten kent drie vakgroepen: caravan- en camperservice, motorfietsschadeherstelbedrijven en autoruitherstelbedrijven; Vereniging FOCWA Schadeherstel is onderverdeeld in vier categorieën: individueel opererende schadeherstelbedrijven, schadeherstelgroepen, dealer gelieerd schadeherstelbedrijf en specialisten. Vereniging FOCWA Schadeherstel is ISO 9001 gecertificeerd.

Belangenbehartiging

FOCWA verzorgt de belangenbehartiging ten behoeve van de aangesloten leden op tal van terreinen: economische en sociaal-economische aangelegenheden, techniek en innovatie, scholing en opleiding, kwaliteits- milieu- en arbozorg, individuele bedrijfsadvisering en -begeleiding, communicatie etc.

Cintec

Het Centrum voor Innovatie en Technologie voor het Carrosseriebedrijf, kortweg Cintec, houdt zich bezig met de bevordering van innovatie en technologie ontwikkeling in de carrosseriebranche. De activiteiten bestaan uit projecten gericht op kennisontwikkeling en kennisoverdracht.