Dringend verzoek vanuit de overheid om beschermingsmiddelen ter beschikking te stellen aan ziekenhuizen

Vanwege de coronacrisis hebben wij de dringende vraag vanuit het ministerie van Volksgezondheid gekregen om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is voor de ziekenhuizen te reserveren.

Wat is er nodig?

  • ffp2 en ffp1 maskers zijn prioriteit 1;
  • Chirurgische maskers en brillen, schorten, handschoenen en desinfectanten zijn ook dringend nodig.

Gezien de werkzaamheden in de schadeherstelsector verwachten wij dat velen onder u hiertoe een bijdrage in zouden kunnen leveren.

Heeft u beschermingsmiddelen in voorraad en/of snel beschikbaar? Zou u dan zo snel als mogelijk aan ons willen doorgeven welke & hoeveel beschermingsmiddelen uw bedrijf ter beschikking van de ziekenhuizen kan stellen? Bart Smolders (b.smolders@focwa.nl), bedrijfsadviseur van FOCWA, coördineert deze actie.

Mocht u deze goederen in voorraad hebben, graag ook het dringende verzoek om deze niet te verkopen aan consumenten of bedrijven maar in overleg met ons te zorgen dat deze zo spoedig mogelijk kunnen worden gebruikt waar deze het meest nodig zijn: de ziekenhuizen in de frontlinie.

FOCWA centraliseert voor de schadeherstelbranche deze operatie. Wij bezorgen uw gegevens aan het ministerie. Zij nemen dan contact op met uw bedrijf over de feitelijke ter beschikking stelling van de goederen. Kent u nog andere bedrijven en/of organisaties die een rol kunnen spelen in het ter beschikking stellen van beschermingsmiddelen? Aarzel dan vooral niet om deze mail door te sturen.

Alvast veel dank voor uw medewerking.