FOCWA merkengarantiebewijzen breidt uit met Mercedes-Benz

Vanaf 2 december 2019 breidt het FOCWA merkengarantiebewijs uit met Mercedes-Benz. De consument kan vanaf dat moment rekenen op een merkspecifiek Mercedes-Benz garantiebewijs indien de schade wordt hersteld door een FOCWA schadeherstelbedrijf welke een samenwerking heeft met een Mercedes-Benz dealer met merkerkenning.

Het garantiebewijs is voor de consument letterlijk een bewijs van kwalitatief schadeherstel met uiteraard vier jaar garantie. Het garandeert herstel conform de richtlijnen van de fabrikant en het gebruik van originele onderdelen. Merkerkend schadeherstel speelt een steeds belangrijkere rol en daarbij hoort een specifiek merkgarantiebewijs. Dit past helemaal in de strategie van FOCWA: enerzijds inzetten op kwaliteit en vakmanschap en anderzijds verder digitaliseren om zo de consument optimaal te bedienen.

Sinds 2016 kunnen FOCWA schadeherstellers die een merkerkenning hebben, reeds digitaal merkgarantiebewijzen uitgeven aan de consument. Sindsdien worden er door FOCWA schadeherstelbedrijven op deze manier merkgarantiebewijzen uitgegeven voor Audi, Ford, Hyundai, Mazda, Nissan, Opel, Renault, Seat, Skoda, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens. Nu volgt de uitbreiding met Mercedes-Benz.

De benodigde applicatie wordt via het FOCWA-lidmaatschap beschikbaar gesteld en is ontwikkeld door FOCWA en Solera in nauwe samenwerking met RAI Vereniging en importeurs. De focus op vakmanschap en veiligheid wordt voor de consument middels het digitale (merk)garantiebewijs concreet gemaakt.

FOCWA schadeherstellers met een merkerkenning die een samenwerking hebben met een Mercedes-Benz dealer kunnen digitale merkgarantiebewijzen genereren. Uiteraard is hiervoor het FOCWA-lidmaatschap en een merkerkenning van de importeur vereist. Daarnaast blijft het FOCWA (universeel) digitaal garantiebewijs gewoon beschikbaar via dezelfde applicatie. Ook het dealernetwerk krijgt toegang tot de applicatie. Zij kunnen dan de gegenereerde digitale merkgarantiebewijzen van hun samenwerkende merkerkende schadeherstelbedrijven inzien en uitreiken aan hun klanten.

Digitale (merk)garantiebewijzen is een (basis)dienst van FOCWA voor haar leden.