FOCWA aanwezig op TASC beurs 2019

Op 11 oktober reisde FOCWA met een groep ondernemers naar Düsselfdorf voor de TASC beurs, dé vakbeurs voor autoglas, smart repair en car detailing. Speciaal voor haar leden had FOCWA een programma op maat samengesteld langs de belangrijkste innovatieve producten en oplossingen die voor de repairdienstverlening en het management daarvan nodig zijn.

De FOCWA-deelnemers zagen dat de smart repair, wrapping en car detailing-segmenten groeien. Onder andere Wintgens Konzept KG, carVice systems, Mainhattan Wheels, Polytop, OSRAM en Vixen Surface Treatments lieten dat zien in hun presentaties.

Ook de autoglasbranche presenteerde zich op TASC 2019 wederom sterk. Met de nieuwkomers Guardian en Saint-Gobain Autover is bovendien voor het eerst het kwartet van de grote autoglasproducenten compleet. De keuringsorganisatie DEKRA presenteerde op de beurs het nieuwe keurmerk voor uitdeuktechnici, carrosserie- en spuitbedrijven.

Daarnaast bezochten de autoruitherstel FOCWA-ondernemers lezingen over de digitalisering en de meerwaarde van de technologische vooruitgang en over de kallibratie van rijassistentiesystemen. John Schomaker, Autotaalglas Emmen zegt: “De lezingen die we gevolgd hebben waren erg interessant voor mijn bedrijf. Veel informatie kunnen verzamelen en goede zaken gedaan Het is geen grote beurs, maar wel een die er vaktechnisch en qua aanbod van standhouders toe doet.”

“Het was een geslaagde dag en beurs. Mijn medereisgenoten, Charly van Hurne (oud eigenaar GlasGarage Leeuwarden) en Alfred Bulthuis, vonden ook het FOCWA-aandeel geslaagd.”, zegt Iwan Stoel, GlasGarage Friesland.

Ook gingen de FOCWA-leden in gesprek met het Bundesverband der Autoglaser e.V. (Duitse FOCWA autoruitherstel) over de ontwikkelingen in de ruitherstelsector. Het FOCWA-programma in Düsseldorf werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. De volgende TASC beurs vindt plaats in 2021, op 8 en 9 oktober 2021 en wederom in Düsseldorf.