FOCWA-directeur Femke Teeling geeft gastles bij VMBO in Veenendaal

Femke Teeling, directeur FOCWA, gaf gisteren samen met Schadenet Rijnders Veenendaal een gastles bij vmbo-school Het Perron. Tijdens de gastles werden de leerlingen meegenomen in de wereld van het schadeherstel. Volgens FOCWA is het geven van gastlessen een van de meest effectieve methodes om nog meer jongeren te enthousiasmeren om een studie of baan te kiezen in de schadeherstelsector.

FOCWA is gisteren afgereisd naar Veenendaal om een gastles te geven op Het Perron, de school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo), praktijkonderwijs (PrO) en middelbaar beroepsonderwijs niveau 2 (mbo 2). Tijdens de gastles enthousiasmeerden Femke Teeling (FOCWA) en Joost van Keulen (Schadenet Rijnders) de leerlingen over het vakmanschap van schadeherstellers en carrosseriebouw. Ook gingen leerlingen zelf aan de slag. Zo konden ze virtueel spuiten, een schaalmodel in elkaar steken en auto-onderdelen schuren. Dit zorgde voor een energieke sfeer met geïnteresseerde jongeren!

Femke Teeling: “Het was een inspirerende middag voor de jongeren, maar ook voor ons als brancheorganisatie. Dit zijn de technici die over een aantal jaar aan het werk gaan, dit zijn mogelijk dé schadeherstellers van de toekomst! Door gastlessen te geven jongeren kennis te laten maken met ons vakmanschap, zullen ze pas echt een goed beeld krijgen wat er eigenlijk allemaal mogelijk is.” Teeling vult aan: “Met ikwordschadehersteller.nl proberen we daarnaast jongeren, hun ouders en bedrijven te informeren over opleidingen en beroepen in de schadeherstelsector en wat ze bijvoorbeeld kunnen verwachten.”

Ook een gastles geven?

Samen met Jet-Net & TechNet heeft FOCWA de krachten gebundeld om gastlessen onder de aandacht te brengen en aan te bieden. Bedrijven uit de schadeherstelsector worden opgeroepen om zich ook aan te melden op de website om zo in contact te komen met scholen in de buurt. De website www.gastlessenzogeregeld.nu is dé plek waar scholen en bedrijven eenvoudig met elkaar in contact kunnen treden om gastlessen te geven, bedrijfsbezoeken in te plannen, snuffelstages te verzorgen en/of andere opdrachten af te stemmen.