FOCWA Café ‘Grip op faalkosten en verspillingen’

FOCWA cafe

FOCWA organiseerde op 27 november een FOCWA Café over ‘grip op faalkosten en verspillingen’ bij Hurkmans Autoschade in Veghel. Via deze bijeenkomsten wil de vereniging van schadeherstelbedrijven de dialoog tussen haar leden stimuleren en samen met hen zoeken naar concrete oplossingen voor bestaande behoeftes.

FOCWA organiseert op geregelde tijdstippen zogenaamde FOCWA Cafés om de dialoog tussen haar leden en de vereniging te stimuleren. De brancheorganisatie wil samen met haar leden verder zoeken naar concrete oplossingen voor de behoeften van haar leden. FOCWA trakteert de deelnemers van het FOCWA Café met een drankje en een hapje. Want bij een informele setting worden vaak goede gesprekken gevoerd en komen vaak de beste ideeën naar boven.

Op dinsdag 27 november jl. vond bij Gerard Hurkmans (Hurkmans Autoschade) het FOCWA Café plaats omtrent het thema ‘Grip op faalkosten en verspillingen’. De insteek van deze avond was om van elkaar te leren qua aanpak om grip te krijgen op faalkosten, antwoorden te krijgen op wat faalkosten en verspillingen zijn en wat hier voorbeelden van zijn.

De deelnemers gingen met elkaar op zoek naar oplossingen hoe faalkosten en verspillingen in de eigen onderneming verminderd kunnen worden, wat een bedrijfsleider kan doen, hoe medewerkers in dit proces betrokken kunnen worden, maar ook hoe bijvoorbeeld onderdelenleveranciers betrokken kunnen worden in dit proces.

"Ik vond het een erg inspirerende avond. Want in gesprek met collega-ondernemers merkte ik dat ik niet de enige ben die tegen deze problemen aanloopt. Samen met elkaar zochten we naar heel concrete en heel praktische oplossingen die ik vanaf morgen in mijn bedrijf kan toepassen.", aldus een van de aanwezige bedrijven.

Ook in 2019 organiseert de brancheorganisatie FOCWA Cafés over uiteenlopende onderwerpen. Interesse om zelf een Café in uw bedrijf te organiseren? Of wilt u een thema aandragen dat we absoluut dienen te behandelen tijdens dergelijke bijeenkomsten? Laat het weten via contact@focwa.nl!