FOCWA Autopoetsbedrijven versterkt kwaliteitspositie door internationale samenwerking

Leden van FOCWA Autopoetsbedrijven staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en een optimale dienstverlening. Zij werken met uitstekend opgeleid personeel, hebben veel ervaring en zijn goed verzekerd. Om deze kwaliteitspositie te versterken en nog beter op de (internationale) kaart te zetten, is het startsein gegeven voor een Europese samenwerking met de zusterverenigingen uit Engeland (Professional Valeters & Detailers Trade Association) en Duitsland (Bundesverband Fahrzeugaufbereitung).

Delen van kennis en informatie
Op initiatief van FOCWA Autopoetsbedrijven presenteerden de drie verenigingen in een gezamenlijk overleg aan elkaar voor welke uitdagingen zij staan en met welke activiteiten zij hun leden ondersteunen. De Engelsen en Duisters waren erg onder de indruk van de ontwikkeling van een standaard FOCWA Autopoetsbeurt en de contacten die FOCWA Autopoetsbedrijven heeft in de branche. FOCWA Autopoetsbedrijven leerde van het Engelse business model en de opleidingen en marktinformatie van de Duitsers. Ook heeft de Duitse zusterorganisatie goede contacten bij autofabrikanten in Duitsland. Tijdens dit constructieve overleg is afgesproken om informatie op het gebied van opleidingen en de ontwikkeling van een standaard autopoetsbeurt uit te wisselen. Deze autopoetsbeurt kan dan mogelijk als Europese standaard gaan gelden.

Samenwerking krijgt een officiële naam
Met deze Europese samenwerking verwachten de drie verenigingen de komende jaren belangrijke stappen te kunnen zetten in de internationale erkenning en waardering van hun vak. Zij hebben dan ook besloten om binnenkort hun samenwerking met een nieuwe naam officieel te bekrachtigen. De nieuwe naam en logo worden begin 2017 bekend gemaakt.