Informatie voor FOCWA-leden

Wat doet FOCWA voor u?

Als lid van FOCWA kunt u gebruik maken van de lobbykracht & de expertise die FOCWA in huis heeft op gebied van sociaaljuridische en ondernemerszaken. Zo kunt u de komende periode op ons rekenen:

  • Mogelijkheden aanvullende regelingen: wij behartigen uw belangen en kijken naar aanvullende regelingen voor de gehele schadeherstelsector. We zijn hierover in gesprek met opdrachtgevers en de overheid. Via het coronameldpunt van FOCWA willen we de impact van overheidsregelingen op schadeherstelbedrijven inventariseren om een goede inschatting te kunnen maken. Klik hier om uw input te leveren.
  • Voorlichting: op onze ledenportal vindt u de meest recente informatie over wat u als ondernemer kunt ondernemen om besmetting te voorkomen & wat de juridische mogelijkheden voor u als werkgever zijn.
  • Sociaal-juridische helpdesk: onze FOCWA specialisten informeren u graag uit eerste hand over de mogelijkheden tot werktijdverkorting, het bedrijfscontinuïteitsplan en andere maatregelen ten behoeve van werkgevers en werknemers.

FOCWA bijeenkomsten

Het is belangrijk dat we met z’n allen de maatregelen van de overheid opvolgen. Daarom organiseren we vanuit FOCWA momenteel vooral bijeenkomsten op afstand. Er is veel mogelijk! De bijeenkomsten die enkel fysiek kunnen plaats vinden stellen we tot een nader te bepalen moment uit. Deelnemers worden hierover individueel geïnformeerd.

Heeft u nog vragen met betrekking tot een bijeenkomst en/of workshop? Neem dan contact op door te bellen naar (088) 501 10 00 of te mailen naar communicatie@focwa.nl.

Invulchecklist corona: maak zelf je impactanalyse

Zorg dat je intern alle risico’s en kansen duidelijk hebt met deze invulchecklist. Bepaal samen met jouw medewerkers de impact van de risico's en de maatregelen die je neemt. Download gratis deze handreiking! Download direct!

Zelf openingstijden in Google beheren

Veel bedrijven en winkels staan op Google (Maps) als tijdelijk gesloten, terwijl ze dat niet zijn. Google doet dit op basis van de best mogelijke data die ze voorhanden hebben. Maar die kloppen niet altijd.

U kunt uw openingstijden in Google Maps zelf aanpassen/beheren via Google Mijn Bedrijf. Zodra u een account heeft, kunt u uw bedrijfsvermelding beheren en onder 'meer' uw openingstijden bewerken.

Bereikbaarheid FOCWA

De medewerkers van het FOCWA-secretariaat blijven in deze periode gewoon bereikbaar voor u. Dus heeft u een technische vraag? Wilt u gebruik maken van onze dienstverlening? Of loopt u ergens tegenaan? Aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen! Zorg goed voor elkaar.